VSAKOLETNA LIKOVNA DELAVNICA PRI RUPNIKOVIH

Naš slikar Željko Vertelj - član VDMFKFOTOGRAFIJE - Marja in Branko Rupnik sta 26. julija 2018 na svoji domačiji na Forštu na Ljubnem ob Savinji tudi v letošnjem juliju pripravila tradicionalno slikarsko delavnico slikarjev Likovne sekcije pri Zvezi paraplegikov Slovenije. V prelepem okolju ob pogledu na smučarsko skakalnico so likovniki pod mentorskim vodstvom grafika Jožeta Potokarja – Cvrča, svoje slikarsko znanje nadgrajevali v olju na platno, akrilu in risbi.

Pogled na smučarsko skakalnicoSlikarjem, med katerimi so bili tudi člani Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami, se je tokrat pridružil tudi nadarjeni slikar tetraplegik Gregor Janežič, ki je šele na začetku slikarske poti. Toda Gregor ima vse možnosti, da se s trdim delom pridruži slikarjem tega elitnega združenja. Že po tradiciji pa se vsako leto našim slikarjem pridružijo tudi bližnji otroci različnih starosti in v akrilni tehniki poskušajo ustvariti svoja začetna slikarska dela. Slikar Branko Rupnik ima tudi lepo galerijo v kateri so tudi njegovi portreti naših slikarjev.
Po tradiciji pa je udeležence slikarske delavnice tudi tokrat obiskal in nagovoril župan Občine Ljubno ob Savinji Franjo Naraločnik in hkrati poskrbel za veselo razpoloženje. Zaigral je na kitaro in skupaj so zapeli nekaj slovenskih, predvsem starejših narodnih pesmi. Vedno pa radi povemo, da je likovna delavnica pri Rupnikovih nekaj več. Poleg nadgrajevanja znanja je tudi veselo druženje kjer ne manjka lepih pesmi in sladkih dobrot sosedovih gospodinj in prijateljic. Tudi tokratno srečanje je podprlo Društvo Naš kraj, ki mu predseduje Radenko Tešanović in DP jugozahodne Štajerske.