SLIKARSKA RAZSTAVA V GALERIJI BALA V KRANJU

Otvoritev razstaveFOTOGRFIJE - V Galeriji Bala v starem mestnem jedru Kranja je 9. julija 2018 potekala otvoritev razstave slik slikarjev Likovne sekcije pri Zvezi paraplegikov Slovenije, ki jih tradicionalno ustvarjajo na vsakoletni likovni delavnici. Razstavo je s podporo Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti in njegove območne izpostave iz Kranja pripravilo Društvo paraplegikov Gorenjske.

Kulturni dogodek je popestril Nejc NovakNa razstavi s svojimi deli sodelujejo slikarji paraplegiki - Metod Zakotnik, Boris Šter, Miran Jernejšek, Anka Vesel, tetraplegika Benjamin Žnidaršič in Željko Vertelj, ki slikata z usti, slabovidna slikarka Ana Šter ter njihova prijatelja mentor Jože Potokar – Cvrčo in Boštjan Močnik. Devet slikarjev, med njimi tudi slikar našega društva in štipendist VDMFK Željko Vertelj, vsak s svojo zgodbo raziskujejo umetnost in oblikujejo svoje izražanje v barvni kompoziciji.
Ljubitelje likovne umetnosti so nagovorili: vodja galerije Gregor Grašič, predsednik Društva Peter Robnik, podpredsednica in organizatorka likovne delavnice Anka Vesel ter vodja likovne sekcije pri Zvezi paraplegikov Slovenije Metod Zakotnik.
Kulturni dogodek je povezovala Slavica Okorn, z glasbeno kuliso pa obogatil in popestril harmonikar Nejc Novak. Razstava bo odprta do 30. julija 2018.