ATLETSKA LIGA - BRON ZA NŠE ATLETE

Tekmovalci pred štartomREZULTATI - V športnem parku Črna na Koroškem je 20. junija 2018 potekalo zaključno, četrto kolo atletske lige. Zadnje tekmovalno srečanje atletov paraplegikov in tetraplegikov je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije je pripravilo Društvo paraplegikov Koroške, potekalo pa je v odličnih vremenskih razmerah.
Pred pričetkom sta vse navzoče nagovorila predsednik DP Koroške Damjan Hovnik in županja Občine Črna na Koroškem mag. RomanaLesjak, ki je tekmovalkam in tekmovalcem zaželela uspešne nastope.
Na zadnjem kolu je nastopilo 29 atletov iz petih pokrajinskih društev Zveze, vodili pa so ga sodniki Zbora atletskih sodnikov Velenje.

Tretje mesto za ekipo našega društvaNajboljši rezultat je dosegel Henrik Plank v metu kopja (skupina F52), ki je za met dolg 16.12 m prejel 867,60 točk.
V atletski ligaški sezoni 2018 je slavila ekipa DP jugozahodne Štajerske, na drugo mesto se je uvrstila DP Koroške, na tretje pa kipa atletov našega društva..
Ekipa DP Celje je v trajno last osvojila tudi ligaški prehodni pokal.

Ekipne uvrstitve četrtega kola:
1. DP jugozahodne Štajerske - 4.809,41 točk;
2. DP Koroške - 4.680,34 točk;
3. DP ljubljanske pokrajine - 3.385,52 točk;
4. DP Podravja - 3.282,26 točk;
5. DP Prekmurja in Prlekije - 2.741,73 točk.

Skupna uvrstitev po zadnjem kolu:
1. DP jugozahodne Štajerske - 19.038,04;
2. DP Koroške - 14.117,25;
3. DP ljubljanske pokrajine - 13.323,48;
4. DP Podravja - 13.294,07;
5. DP Prekmurja in Prlekije - 12.246,16;
6. DP severne Primorske - 2.134,79.
Naše največje atletsko tekmovanje v letošnjem letu bo z mednarodno udeležbo potekalo 8. septembra potekalo v Novi Gorici.