KOLESARSKO TEKMOVANJE – KAJ VEŠ O PROMETU

Raper Challe Salle se je srečal z arhitekurnimi oviramiFOTOGRAFIJE - Javna agencija za varnost prometa (AVP) je 26. maja na Kongresnem trgu organizirala 50. državno kolesarsko tekmovanje »Kaj veš o prometu«. Ker naš program preventive in osveščanja že drugo leto zapored sofinancira AVP, smo se z veseljem odzvali njihovi prošnji o sodelovanju. Tako smo zraven dveh kolesarskih poligonov, na katerih je potekalo tekmovanje, postavili tudi naš poligon, ki predstavlja najpogostejše arhitekturne ovire.

Projekt podpira AVPTo so prestrma klančina, preširoke rešetke, previsok prag, preozka vrata, premalo prostora za obračanje in idealna klančina. Zraven sta bila še dva kosa umetne trave, da so mimoidoči, predvsem pa otroci z invalidskimi vozički, lahko praktično poizkusili s kakšnimi ovirami se vsakodnevno srečujemo.
Na prizorišču je imel koncert trenutno najbolj »vroči« raper v Sloveniji Challe Salle. Povabili smo ga da tudi on preizkusi naš poligon. Vabilu se je prijazno odzval in se zapeljal z vozičkom malo naokoli in po poligonu.
Za varnost in napotke so skrbeli naši člani Bojan, Slavko in Rok, ter asistentka in voznica Alena. Dogajanje pa je spremljala tudi predsednica društva MirjamKanalec.

Projekt sofinancira Javna agencija RS za varnost prometa.