RAZLIČNOST JE ZAKON! - NA OŠ DRAGOMELJ

Predstavitev slikanja z ustiFOTOGRAFIJE - Na OŠ Dragomelj so učenci 12. maja 2018 imeli športni dan oz. dan dejavnosti. Med mnogimi postojankami, ki so jih učenci in njihovi starši lahko obiskali, sta bile tudi dve iz Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine. Prva je bila delavnica slikanja z usti, ki jo je demonstriral naš slikar Željko Vertelj, na drugi pa je bil postavljen poligon, kjer so učenci lahko praktično poizkusili srečanje z najbolj pogostimi arhitekturnimi ovirami s katerimi se invalidi ubadajo vsak dan.
Srečanje z arhitekturnimi oviramiProjekt »Različnost je zakon« sta predstavila Slavko Krajnc in Rok Bratovž. Obe delavnici sta bili polno zasedeni, odzivi učencev in staršev pa pozitivni. Na delavnicah smo otrokom predstavili vzroke za nastanek paraplegije in tetraplegije kjer so na prvem mestu prometne nesreče. Udeleženci so prejeli tudi brošuro o društvu in programu preventive in osveščanja Različnost je zakon!.
Projekt sofinancira Javna agencija RS za varnost prometa.