DVE PRVI MESTI NA DRŽAVNEM PRVENSTVU V KEGLJANJU

Naslov državnega prvaka je v svoji skupini osvojil Slavko IvančičNa desetsteznem kegljišču Golovec v Celju je 12. maja 2018 potekalo državno prvenstvo Slovenije v kegljanju za invalide za sezono 2017-2018. Tekmovanja se je udeležilo 60 kegljačic in kegljačev, ki so nastopili v sedmih različnih tekmovalnih kategorijah. Med osemnajstimi kegljači Zveze paraplegikov Slovenije sta tekmovala tudi kegljača našega društva - Viktor Rupnik in Slavko Ivančič ter v svojih skupinah osvojila naslov državnega prvaka.
Med kegljačicami je v kategoriji KPŽ naslov državne prvakinje osvojila Nataša Godec iz DP Podravja, ki je podrla 388 kegljev. Druga je bila Martina Glavič iz DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja (355), tretja pa Marija Kerec iz DP Podravja (347). Marta Janežič iz DP Prekmurja in Prlekije, ki je edina tekmovala v kategoriji KTŽ je podrla 325 kegljev.
V najmočnejši kategoriji KP je s 443 podrtimi keglji zmagal naš kegljač Viktor Rupnik, na drugo mesto se je zavihtel Igor Kasnik iz DP Koroške (430), tretji pa je bil Anton Kanc iz DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja (428).
V moški konkurenci v kategoriji KT kjer so nastopali lažje gibalno ovirani tetraplegiki se je naslova državnega prvaka ponovno veselil naš kegljač Slavko Ivančič, ki je podrl 407 kegljev. Drugo mesto je osvojil Aleš Povše iz DP jugozahodne Štajerske s 400 podrtimi keglji, tretje pa Kristijan Žunko iz DP Podravja (377).
Organizator in izvajalec tekmovanja je bila Zveza za šport Slovenije – Paraolimpijski komite, njen predstavnik pa Igor Malič. Za pravilen potek tekmovanja je poskrbela sodniška služba iz domačega kegljaškega kluba.