Z AVTOBUSI LPP NA OGLED BOTANIČNEGA VRTA

Ogled Botaničnega vrtaFOTOGRAFIJE - Naše društvo v maju vsako leto z Ljubljanskim potniškim prometom in študenti tretjega letnika delovne terapije Zdravstvene fakultete v Ljubljani pripravi skupno akcijo ogleda različnih znamenitosti v Ljubljani. Tokrat smo si 14. maja 2018 ogledali Botanični vrt na Ižanski cesti v Ljubljani, ki je bil ustanovljen pred dvestoosmimi leti. Do bližine vrta smo se iz različnih koncev Ljubljane pripeljali z mestnimi zelenci, od doma in nazaj pa so nas spremljale študentke delovne terapije.

Filokaktus v polnem cvetjuInvalidi namreč lahko že nekaj let zase in našega spremljevalca koristimo brezplačno urbano na vseh progah LPP. Naši člani, ki vse pogosteje koristijo brezplačne prevoze, so z uslugami LPP tudi vse bolj zadovoljni.
Ob prihodu v Botanični vrt nas je sprejel vodič Patrik Prša in nas v dvournem vodenem ogledu podrobno seznanil s številnimi različnimi vrstami rastlinja. Najprej smo si ogledali tropski rastlinjak, kjer se bohotijo palme, bananovci, ananas, vanilija, bambus, kakavovec in kavovec, praproti in številna druge rastline, ki imajo rade tople razmerah z veliko vlage.
Pred zbirko kaktusovZunaj so že številni kaktusi, v polnem cvetju pa je rdeči in beli filokaktus. V Botaničnem vrtu je res kaj videti. Spoznali smo številne rastline in iz strokovne razlage vodiča izvedeli marsikaj novega. Ob ribnikih pa videli tudi povsem udomačene divje race, želve in žabe, ki živijo v sožitju z rastlinami. Preživeli smo lep in poučen dan, čeprav so ga nekoliko okrnili ledeni možje. Devet študentk, ki jih je vodila predavateljica mag. Alenka Plemelj, pa si je pridobilo kar nekaj izkušenj iz življenja ljudi s poškodbo hrbtenjače.

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
SI 92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook