POKAL TONETA POGAČNIKA EKIPI KIK SANA

Nastopila j tudi ruska ekipa FOTOGALERIJA - BILTEN - Športna dvorana Edvarda Peperka je bila 12. in 13. maja 2018 prizorišče 38. Pogačnikovega memoriala in 22. mednarodnega turnirja v košarki na vozičkih, ki ga je pripravilo naše društvo. Sodelovale so ekipe iz – Avstrije, Rusije, Srbije, Črne Gore, Bosne in Hercegovine ter Slovenije.
V predtekmovanju so se ekipe v dveh skupinah pomerile za uvrstitve v nadaljevanje tekmovanja.

Rezultatiskupine A - DP Ljubljana Mercator : KKK Singidunum (53:41), KK OSI Paramont : KKK Singidunum (26:49), DP Ljubljana Mercator : KK OSI Paramont (49:41).
Rezultatiskupine B - Falkon-Moskva : KIK Sana Sanski Most (38:62), ABSV LoFric Dolphins Wien : KIK Sana Sanski Most (20:81), ABSV LoFric Dolphins Wien : Falkon Moskva (21:75).
Naslednji dan so v zaključnem delu turnirja ekipe odigrale tekme za končne uvrstitve. V prvi tekmi sta se za peto mesto pomerili zadnje uvrščeni ekipi iz predtekmovanja – ABSV LoFric Dolphins Wien in KK OSI Paramont. Boljša je bila avstrijska ekipa, ki je črnogorsko ekipo premagala z 48:28.
Naša ekipa je osvojila drugo mestoDrugouvrščeni ekipi predtekmovanja Falkon Moskva in KKK Singidunum sta se v naslednji tekmi borili za bronasto odličje. Ob polčasu so za sedem točk vodili ruski košarkarji, ki so z učinkovito igro nadaljevali in tekmo dobili s 63:49.
V finalni tekmi sta se na parket zapeljali neporaženi ekipi skupine A DP - Ljubljana Mercator in skupine B - KIK Sana in se udarili za pokal Toneta Pogačnika. Povedla je domača ekipa in polčas dobila z 31:25. DP Ljubljana Mercator je v nadaljevanju popustila, nasprotni ekipi dovolila, da je izenačila in povedla. Tudi v zadnji četrtini je bila KIK Sana močnejša, ki je z 61:53 ugnala ekipo organizatorja in osvojila pokal 38. spominskega tekmovanja Toneta Pogačnika.
Tekme sta vodila slovenska sodnika Mitja Dečman in Nedžad Budimlić, razglasili pa so tudi najboljšega strelca turnirja. Naslov si je priboril igralec ekipe Maxim Polyakov iz ekipe Falkon Moskva.
Pokale je podelil župan Zoran JankovićOb razglasitvi rezultatov sta udeležence turnirja nagovorila predsednica društva Mirjam Kanalec in ljubljanski župan Zoran Janković, ki si je finalno tekmo tudi ogledal. Ekipam sta čestitala za dosežene uvrstitve, nato pa je župan predstavnikom najboljših ekip in najboljšemu strelcu podelil pokale. Organizacijske niti so bile pri izvedbi turnirja v rokah športnega referenta društva Roberta Žerovnika in njegovih sodelavcev.
Pogačnikovo spominsko tekmovanje je v besedi in sliki tudi tokrat spremljal zanimiv in ličen bilten v slovenskem in angleškem jeziku. Preberite nekaj misli, ki so jih v biltenu zapisali: predsednica društva MirjamKanalec – »Med paraplegiki in tetraplegiki ima šport pri vnovičnem vključevanju v aktivno življenje pomembno vlogo. Zato me veseli in navdaja s ponosom, da se Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine ni izneverilo tradiciji in letos znova organiziralo turnir v košarki na vozičkih, posvečen velikemu organizatorju Tonetu Pogačniku.
Predsednik Zveze Dane Kastelic – »po zaslugi Toneta Pogačnika in zanesenjakov, ki so vztrajno sledili njegovi ideji, si je danes šport paraplegikov v Sloveniji izboril pomembno mesto, predvsem pa je zelo dobro organiziran tudi po zaslugi Zveze paraplegikov Slovenije, ki letos praznuje 49 let organiziranega delovanja.
Župan Zoran Janković – »želim vam uspešno tekmovanje, hkrati pa vas vabim, da si vzamete čas za ogled naše prelepe Ljubljane, zame najlepšega mesta na svetu.Prepričan sem, da vas bo naše mesto navdušilo, v srce pa se vam bodo zagotovo usedle tudi naše meščanke in meščani, njihova prijaznost in gostoljubnost pa vam bosta zagotovo ostali v lepem spominu.
V biltenu so predstavljene tudi vse ekipe s fotografijami. Letošnje košarkarsko srečanje so podprli: zlati sponzor Mercator, srebrni sponzorji Brinox, Inotherm in Livarstvo Szilagyi, bronasti sponzorji Elektro Ljubljana, Thomy F.E. in Thermana Laško ter drugi sponzorji in donatorji.

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
SI 92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook