OBA POKALA ŠAHISTOM NAŠEGA DRUŠTVA

Ekipa je osvojila pokal ligaškega zmagovalca, Ljubiša Gajič pa prehodni pokal 23. memoriala Jožeta Radeja.

Zaključek lige z Radejevim memorialomFOTOGRAFIJE
Društvo paraplegikov Dolenjske Bele krajine in Posavja je 8. maja 2018 v svojih prostorih že tradicionalno pripravilo sklepno šahovsko tekmovanje v ligi ZPS-GRADEX za sezono 2017-2018. Društvo je četrto kolo lige posvetilo tudi 23. memorialu Jožeta Radeja.

Za kar najboljše uvrstitve v posamični in ekipni konkurenci se je tokrat pomerilo 19 šahistk in šahistov iz petih pokrajinskih društev Zveze. Pred tekmovanjem je arbiter Ludvik Cvirn obrazložil pravila in potek tekmovanja, nato pa so tekmovalci odigrali sedem krogov po švicarskem sistemu in pravilih FIDE (dodatek za pospešeni hitropotezni turnir). Igralci so za posamične »partije« imeli za razmišljanje in poteze na voljo deset, težje gibalno ovirani tetraplegiki pa dvanajst minut.

REZULTATI LIGAŠKEGA TEKMOVANJA – 2017-2018
Pokal za prvo mesto ligaškega tekmovanja
V sezoni 2017-2018 so šahisti v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije odigrali štiri kola. Prvo so z Brezovnikovim memorialom odigrali v Podcerkvi, drugo v Celju, tretje v Naklem, zaključno četrto pa z Radejevim memorialom v Novem mestu.
Po seštevku rezultatov vseh štirih krogov je naslov ligaškega prvaka v sezoni 2017-2018 že šestič zapored premočno osvojila ekipa našega društva DP Ljubljana (56,0), druga je bila DP Celje (45,5), tretja DP Koper (45,0), četrta DP Maribor DP (30,0), peta DP Novo mesto (23,5), šesta pa DP Kranj (3,5).

REZULTATI SPOMINSKEGA TEKMOVANJA
Ljubiša Gajič je osvojil prehodni poka<l
Kar nekaj pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije eno od šestih ligaških tekmovanj posveti tudi v spomin na svojega zaslužnega športnika. Društvo paraplegikov Dolenjske Bele krajine in Posavja že 23 let šahovski turnir posveča svojemu odličnemu šahistu in prvemu predsedniku društva Jožetu Radeju.
Rezultati so šteli samo za posamične uvrstitve. Prehodni pokal in zlato medaljo je osvojil naš šahist Ljubiša Gajič (6), srebrno medaljo je za drugo mesto prejel Janko Koren - NM (5), bronasto za tretje mesto pa Franc Ivenčnik – CE (5). Adam Dmitrovič (5) je bil šesti, Jasmin Sabljakovič (4), Zlatko Bernašek (3,5) dvanajsti.
Ob zaključku ligaškega tekmovanja je šahistke in šahiste s čestitkami za osvojena mesta nagovoril vodja športa pri Zvezi paraplegikov Slovenije Gregor Gračner in se organizatorjem zahvalil za vzorno organizacijo posamičnih kol. Udeležence sklepnega šahovskega ligaškega in memorialnega tekmovanja je pozdravil tudi podpredsednik društva in športni referent Mirko Sintič, nato pa zmagovalcu podelil prehodni pokal. Medalje je najboljšim šahistom spominskega tekmovanja podelila Anica Radej, pokale za ligaško tekmovanje pa vodja šahovske lige ZPS-Gradex - Jasmin Sabljakovič.