PREDSTAVILI SMO SE MALČKOM V VRTCU URŠA

Predstavitev v vrtcu UršaFOTOGRAFIJE - S program preventive in osveščanja, ki ga Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine že več let uspešno izvaja na različnih lokacijah osrednjega dela Slovenije, smo 25. aprila 2018 obiskali skupino Levčki v vrtcu Urša v Domžalah. Rok Bratovž je malim nadobudnežem predstavil svojo zgodbo in skozi slike opozoril otroke na mnoge nevarnosti, ki pretijo na njih iz dneva v dan in jih lahko pripeljejo na voziček. Tako je opozoril predvsem na nesreče v prometu, skoke na glavo, plezanja po drevesih in še nekatere druge stvari. Otrokom je pokazal tudi pripomočke za hranjenje, umivanje zob, ki jih uporabljajo huje poškodovani tetraplegiki ter jim izročil nekaj izvodov naše revije Izziv, brošure o društvu in knjigo Lev Rogi - Rogi najde srečo. Zgodba opisuje leva, ki je padel z lestve in si poškodoval hrbtenjačo in tako pristal na invalidskem vozičku. Ogledali so si tudi veliko slik in nekaj videov, da so lahko videli kaj vse člani društva počnemo v svojem življenju. Po končanem predavanju pa so se lahko poizkusili v vožnji z invalidskimi vozički. Otroci so Roku v zahvalo izročili ročno narejenega Levčka iz gline.
Program sofinancira Agencija RS za varnost prometa.