DRUGO MESTO ZA NAŠE KOŠARKARJE

Finalna tekmaPo šestih kolih v sezoni 2017-2018 so se 14. aprila 2018 štiri najboljše slovenske košarkarske ekipe v organizaciji ZŠIS-POK pomerile za naslov državnega prvaka. Laskavi naslov je osvojila ekipa DP Novo mesto, ki je v finalni tekmi premagala našo ekip DP Ljubljano Mercator. Tretje mesto je osvojila DP Maribor, četrto pa lanskoletni prvak DP Celje.

Državni prvak - ekipa DP Novo mestoV tekmah za uvrstitve v finalne nastope je DP Ljubljana Mercator najprej premagala DP Celje (66:49), zatem pa DP Novo mesto še DP Maribor (74:42).
Za bronasto odličje sta se pod koši srečali poraženki predtekmovanja DP Maribor in lanskoletni prvak DP Celje. Boljšo igro so prikazali Mariborčani, ki so Celjane porazili z rezultatom 65:50
Naslov državnih prvakov si je v finalni tekmi priborila DP Novo mesto. V tekmi polni preobratov in zgrešenih metov je dolenjska ekipa naše košarkarje ugnala z rezultatom 59:56. Glede na pripravljenost naše ekipe smo pričkovali več.
Tekme sta sodila Nedžad Budimljić in Smiljan Kereži.
V razširjeni slovenski ligi ZPS-ORMEGA MM, kjer je med petimi slovenskimi moštvi tekmovala tudi avstrijska ekipa RSV Kärnten, je prvo kolo v Ribnici pripravila DP Ljubljana Mercator, drugo v Laškem DP Celje Thermana, tretje v Novem mestu DP Novo mesto, četrto RSV Kärnten v Wolfsbergu, peto v Miklavžu na Dravskem polju DP Maribor, šesto pa v Tržiču DP Kranj.