RAZLIČNOST JE ZAKON NA OŠ GRADEC

Prestavitev društvaTokrat smo imeli delovno soboto in 7. aprila 2018 sodelovali na naravoslovnem dnevu na OŠ Gradec v Litiji. Poleg Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine so se dneva zaščite in reševanje udeležil še: reševalci, gasilci, policija, Rdeči križ in Gorska reševalna služba. Vsaka služba je imela svoje delavnice, naše društvo pa se je predstavilo s predavanjem, na katerem so učenci in tudi učitelji izvedeli vse o poškodbah hrbtenjače in vzrokih za njihov nastanek.

Učenci so zaigrali košarko na vozičkihOtroke smo opozorili na obnašanje v prometu (pripenjanje pasu, nošenju čelade, tudi na kolesih, in zaščitne opreme na motorjih), plezanja po drevesih ter skokih na glavo v vodo.
Izvedeli so tudi kakšne programe izvaja društvo in s čim vsem se para in tetraplegiki ukvarjamo. Na poligonu so se poizkusili v vožnji z vozički čez različne ovire, v telovadnici pa so se srečali s košarko na vozičkih in igranjem namiznega tenisa. V obeh športih so se seveda tudi sami poizkusili. Z prikazanim so bili učenci, učitelji in tudi mi zelo zadovoljni.
Po končanih delavnicah pa so pred šolo uprizorili še reševalno akcijo - reševanje voznika iz ukleščenega vozila. Program sofinancira Javna agencija RS za varnost prometa.