ZAKLJUČNI POSVET PROJEKTA

Doc.dr. Aleš Bučar Ručman, Nino Batagelj in Gal Jakič (od leve)V okviru projekta »Parkiraj izgovore drugam! Ne na mesta, rezervirana za invalide,« je v prostorih Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta RS Soča 1. marca 2018 potekal zaključni posvet . Na posvetu, ki so se ga udeležili študenti Fakultete za varnostne vede Univerze v Mariboru, so gostje spregovorili o rezultatih raziskave glede neupravičenega parkiranja na mestih, rezerviranih za invalide.

Srečanje z arhitekturnimi oviramiGovorili so tudi o praktičnih izkušnjah s katerimi se invalidi pri parkiranju vsakodnevno srečujejo.
Naše društvo je ob tem pripravilo demonstracijski poligon, na katerem so lahko udeleženci ob asistenci Mojce Burger preizkusili, kako zahtevno je premagovanje ovir z invalidskim vozičkom.
Nosilec raziskave doc. dr. Aleš Bučar Ručman je predstavil ključne ugotovitve raziskave in kampanjo, ki je iz tega sledila, osrednja gosta pa sta bila tudi naša člana - tetraplegik Nino Batagelj in paraplegik Gal Jakič, ki sta predstavila svoje praktične izkušnje v prometu.
Več na: DOSTOPNO