OGLEDALI SMO SI ZNAMENITO OPERO CARMEN

Ob ogledu opere CarmenLjubljanska operna hiša je 16. februarja 2018 našim članom in njihovim svojcem omogočila brezplačen ogled Bizetove operne predstave Carmen. Hvala!
»Znamenita zgodba o zapeljivi ciganki je pravzaprav ljudska drama nebrzdane strasti, ki odpira vprašanja o ljubezni kot hipni strasti, ter o ljubosumju in maščevanju, ki neizogibno vodita v smrt in propad. Georges Bizet je med letoma 1873 in 1874 ustvaril edinstveno delo, saj je nastala realistična opera, s katero se težko kosajo tudi največje mojstrovine sorodnega italijanskega verizma. Dobro oblikovani značaji te polnokrvne drame s tragičnim razpletom so z vseh strani prežeti s španskimi ritmi in cigansko melodiko ter izrisujejo okolje, iz katerega Carmen izhaja in mu ne more ubežati,« so zapisali na spletni strani SNG Opera in balet.