NAŠI ŠAHISTI PO TREH KOLIH ŠE VEDNO NA VRHU

Tretji krog šahovske ligeREZULTATI - V gostišču Marinšek v Naklem je v 20. februarja 2018 potekalo tretje kolo šahovske lige - Zveze paraplegikov-Gradex. V hitropoteznem šahu se je pomerilo 15 šahistov iz štirih pokrajinskih društev Zveze, pripravilo pa ga je Društvo paraplegikov Gorenjske. Rezultati so šteli tako za ekipne kot za posamične uvrstitve.
V ekipni konkurenci je prvo mesto osvojila DP Koper (12,5), drugo ekipa našega društva (12,5), tretje DP Maribor (12), četrto pa DP Celje (11,5).
Med posamezniki je slavil Bogdan Petek iz DP Podravja (6), na drugo in tretje mesto pa sta se zavihtela Vojko Gašperut (4,5) in Emil Filipič (4,5) iz DP Istre in Krasa. Nastopila je tudi šahistka Hermina Namestnik iz DP Podravja. V naši ekipi so nastopili: Jasmin Sabljakovič (četrto mesto 4,5) , Adam Dmitrovič (šesto mesto 4), Ljubiša Gajič (deveto mesto 4) in Zlatko Bernašek (deseto mesto 3,5).
Šahiste je nagovoril predsednik DP Gorenjske Peter Robnik, podpredsednica Anka Vesel pa je zmagovalcem podelila zaslužene medalje. Za organizacijo je poskrbel Gašper Črnilec, za pravilen potek tekmovanja pa šahovski arbiter Silvo Simončič.