RAZPIS USPOSABLJANJ »PLANINSTVO ZA INVALIDE-OPP«

Planinstvo za invalideDelovna skupina planinstvo za invalide-OPP pri Planinski zvezi Slovenije razpisuje tri usposabljanja v letu 2018. Vsa tri bodo potekala v planinskem domu na Uštah. Vabijo vse zainteresirane, ki želijo pridobiti, nadgraditi svoje znanje in izkušnje, da se jim pridružijo:
13. do 15. aprila 2018
22. do 24. junija 2018
7. do 9. september 2018
PRIJAVNICA

Program zajema:
19 ur zanimivih interaktivnih predavanj,
strokovni predavatelji, ki imajo stik s prakso,
z roko v roki s prakso - pohod,
3 dni gostoljubja v planinskem domu na Uštah.

Soudeležba znaša 40 €.
Prijave in vse morebitne dodatne informacije dobite na elektronskem naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..
Namen usposabljanja je opremiti strokovni kader z znanjem, da bodo na bazi inkluzije invalida kvalitetno vodili. Skozi usposabljanje bodo predstavljene klasifikacije različnih oblik invalidnosti, predstaviti invalida kot bio-psiho-socialno strukturo, prilagoditev programa in vodenja pohodov/tur. Program bo pomagal pri začetnih korakih z »in planinci« (za tiste, ki že delajo z invalidi pa nadgradnjo izkušenj in izmenjavo dobrih praks), jih opremil z znanjem o različnih oblikah invalidnosti in s tem povezanimi specifikami pristopa in poznavanjem zmožnosti posameznika. Usposabljanje jemlje za osnovo inkluzijo planincev invalidov in planincev neinvalidov. Poudarja prednosti, ki jih občutijo »in planinci«, da zmorejo tudi oni na svoj način in v svojem tempu doseči vrh in zaužiti uspeh.
Na usposabljanje se lahko prijavi vsak, ki ga zanima delo z invalidi/OPP. Usposabljanje bo potekalo tri dni, dva dneva teoretični del in tretji dan pohod, ob zaključku, bo tudi pisno preverjanje znanja.
Najmanjše število udeležencev za izvedbo usposabljanja je 15 in največje število udeležencev je 25.
Prijavnice pošljite na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..
Vsak udeleženec bo pridobil kompetence in znanja, ki jih bo lahko uporabljal v vsakdanjem življenju in ga bodo bogatile.
Udeleženci usposabljanja bodo imeli še dodatno in specifično znanje o integraciji, o medsebojnih razlikah, ki jih lahko uporabijo kot prednost skupine, o pristopih in metodah dela. Znali bodo poiskati prednosti, tisto, kar »in planinci« zmorejo in smejo, tisto pozitivno, v čemer je posameznik lahko uspešen in na ta način doživi zadovoljstvo skozi napor, ki je osnova za občutek sreče, za občutek trajne sreče.
Izkušnja biti drugačen in biti z drugačnimi, biti enak med drugačnimi, z invalidi in neinvalidi bogati vse v skupini, saj z razumevanjem, sprejemanjem in spoznavanjem invalidov/OPP mnogo bolje razumemo sebe, se lažje sprejemamo in spoznamo. Družba, ki prepozna invalide/OPP kot kompetentne, je boljša, razumevajoča družba in družbeno odgovorna.

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
SI 92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook