VSAKOLETNI PREVENTIVNI PREGLED V DRUŠTVENIH PROSTORIH

Vsakoletni preventivni pregledPri Društvu paraplegikov ljubljanske pokrajine veliko pozornosti posvečamo ohranjevanju zdravja naših članov. V ta namen vsako leto pripravimo preventivni pregled na katerem prim. Tanja Erjavec in VMS Branka Vipavec iz URI-SOČA številnim našim članom v krvi izmerita vsebnosti holesterola in sladkorja ter izmerita krvni tlak. Letošnji preventivni pregled smo v društvenih prostorih pripravili

Zbralo se je skoraj 40 članov6. februarja 2018, udeležilo pa se ga je skoraj 40 članic in članov.
Povišan holesterol in krvni sladkor ter previsok krvni tlak sodijo med bolezni sodobnega časa. Ker pa ne povzročajo nobenih bolečin jih imenujemo kar tihi ubijalci. Dobimo jih z nezdravo prehrano (sol, sladkarije, kava, cigarete, mastna hrana). Premalo se gibamo, pripomore pa tudi stresno življenje. Na vse te dejavnike lahko sami vplivamo, samo malo več samodiscipline potrebujemo. Toda vedno znova in znova ugotavljamo, da nekateri premalo storimo za svoje zdravje. In to kljub opozorilom, ki jih dobimo ob vsakem preventivnem pregledu.
Tudi tokratne meritve so pri vsakem posamezniku pokazale kakšno je njegovo stanje, v nas samih pa je kako bomo poskrbeli za svoje zdravo in kakovostno življenje. Prav lahko se zgodi, da nas ob nezdravem načinu življenja doleti še kaj hujšega.
Vsak »pacient« je ob pregledu prejel kartonček – Dnevnik meritev dejavnikov tveganja in publikacije o zdravem načinu življenja.

Udeleženci pregledaPregledPremalo naredimo za svoje zdravjeVse je v reduIzmenjali smo si izkušnje