VSAKOLETNI PREVENTIVNI PREGLED V DRUŠTVENIH PROSTORIH

Vsakoletni preventivni pregledPri Društvu paraplegikov ljubljanske pokrajine veliko pozornosti posvečamo ohranjevanju zdravja naših članov. V ta namen vsako leto pripravimo preventivni pregled na katerem prim. Tanja Erjavec in VMS Branka Vipavec iz URI-SOČA številnim našim članom v krvi izmerita vsebnosti holesterola in sladkorja ter izmerita krvni tlak. Letošnji preventivni pregled smo v društvenih prostorih pripravili

Zbralo se je skoraj 40 članov6. februarja 2018, udeležilo pa se ga je skoraj 40 članic in članov.
Povišan holesterol in krvni sladkor ter previsok krvni tlak sodijo med bolezni sodobnega časa. Ker pa ne povzročajo nobenih bolečin jih imenujemo kar tihi ubijalci. Dobimo jih z nezdravo prehrano (sol, sladkarije, kava, cigarete, mastna hrana). Premalo se gibamo, pripomore pa tudi stresno življenje. Na vse te dejavnike lahko sami vplivamo, samo malo več samodiscipline potrebujemo. Toda vedno znova in znova ugotavljamo, da nekateri premalo storimo za svoje zdravje. In to kljub opozorilom, ki jih dobimo ob vsakem preventivnem pregledu.
Tudi tokratne meritve so pri vsakem posamezniku pokazale kakšno je njegovo stanje, v nas samih pa je kako bomo poskrbeli za svoje zdravo in kakovostno življenje. Prav lahko se zgodi, da nas ob nezdravem načinu življenja doleti še kaj hujšega.
Vsak »pacient« je ob pregledu prejel kartonček – Dnevnik meritev dejavnikov tveganja in publikacije o zdravem načinu življenja.

Udeleženci pregledaPregledPremalo naredimo za svoje zdravjeVse je v reduIzmenjali smo si izkušnje

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
SI 92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook