PREKMURSKI STRELCI OSTAJAJO NA VRHU

Strelca naše ekipeDruštvo paraplegikov Podravja je 2. februarja 2018 v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo tretji krog strelske lige ZPS. Na strelišču v Slovenski Bistrici se je v streljanju s serijsko zračno puško v posamični in ekipni konkurenci pomerilo 17 strelcev iz štirih pokrajinskih društev. Slabši udeležbi je tokrat botrovalo slabo vreme z obilnimi snežnimi padavinami.
V ekipni konkurenci je DP Murska Sobota ponovila uspeh iz drugega kroga in ponovno osvojila prvo mesto (1.099), druga je bila domača ekipa DP Maribor (1.033), tretja naša ekipa DP Ljubljana (950), četrta pa DP Celje (946).
Med strelci v skupini SH1 je slavil Franc Pinter – DPMB (375), drugo mesto je osvojil Franc Jožef - DPMS (365), tretje pa Zdenko Lilek – DPMB (334). Naša strelca Robert Žerovnik (322) in Štefan Glavan (298) sta osvojila peto in šesto mesto.
V posamični konkurenci SH2, kjer težje gibalno ovirani strelci tetraplegiki tekmujejo z naslonom so kar šest prvih mest osvojili strelci iz ekipe DP Murska Sobota. Najboljši med njimi je bil Slavko Dunaj (372, na drugo mesto se je zavihtel Leon Jurkovič (362), na tretje pa Venčeslav Bezjak (354). Strelec naše ekipe Jasmin Sabljakovič (330) je osvojil sedmo mesto.