RAZLIČNOST JE ZAKON V KNJIŽNICI GROSUPLJE

Projekt sta predstavila Rok in SlavkoProgram preventive in osveščanja Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine.
Zadnje dejanje predstavitve projekta »Različnost je zakon« letu 2017 se je 19. decembra odvilo v knjižnici Grosuplje.
Slavko in Rok sta najprej učencem 8. D razreda iz OŠ Louisa Adamiča, nato pa še učencem 8. A razreda iz OŠ Brinje, predstavila kaj so poškodbe hrbtenjače, vzroke za nastanek in posledice, ki jih prinaša takšna poškodba. Učence je najbolj pritegnila osebna zgodba obeh predavateljev, ob kateri sta poudarila, da se življenje sicer obrne, vendar se tudi nadaljuje.Predstavitev v Kinjižnici Grosuplje
Poudarek tokratne prireditve je bil na prometu, saj sta se oba poškodovala v prometni nesreči, prav tako kot 28% ostalih članov in članic društva. Tako sta s projekcijo fotografij in komentarji prikazala s čim vse se paraplegiki in tetraplegiki ukvarjamo. Na kratko sta predstavila tudi pet posebnih socialnih programov, ki jih društvo izvaja za svoje člane in širšo družbo.
Program je sofinancirala Občina Grosuplje in Javna agencija RS za varnost prometa, mi pa se zahvaljujemo knjižnici Grosuplje in Roži Kek za povabilo.