BRONASTO PRIZNANJE NAŠEMU SLIKARJU

Razstava - Podoba LjubljaneSlikar našega društva in štipendist Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami Željko Vertelj, je na likovni razstavi PODOBA LJUBLJANE 19. decembra 2017 prejel bronasto priznanje. Na razstavi je po natečaju 37. Ex tempore sodeloval tudi slikar Benjamin Žnidaršič – polnopravni član VDMFK. Ob odprtju razstave je likovna dela ocenila umetnostna zgodovinarka in likovna kritičarka Nuša Podgornik,

Nagrajeno delo Željka Vertljakulturni dogodek, ki ga je obiskal tudi pokrovitelj Zoran Janković, pa je pod vodstvom zborovodkinje Sonje Sojer, popestril Ženski pevski zbor KUD Brezovica. Med štiridesetimi umetniškimi deli je po izboru strokovne žirije prvo nagrado prejela Danila Krpič. Tehnika in slog izvedbe nista bila predpisana, vendar so bila (glede na temo razpisa), dela v večini izvedena v realističnem slogu. Poglavitni namen vsakoletne razstave je: predstavitev Ljubljane in njenih naravnih, zgodovinskih in arhitekturnih znamenitosti. Letošnji poudarek je bil na novih ureditvah ulic in parkov ter arhitekturi in inovativnih detajlih novih zgradb.

Razstavo, PODOBA LJUBLJANE, je v Zgodovinskem atriju Mestne hiše v sodelovanju JSKD in MOL organiziralo Društvo likovnikov Ljubljana.