IZŠLA JE PRAZNIČNA ŠTEVILKA GLASILA IZZIV

Izziv - praznična številkaIZZIV - Priljubljeno glasilo Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine IZZIV člani, sodelavci in različne inštitucije prejmejo dvakrat na leto. V glasilu so v sliki in besedi predstavljeni vsi pomembni društveni dogodki in akcije, ki jih bralci radi prebirajo. Člani Uredniškega odbora, ki se sestanejo pred izidom vsake številke, se trudijo, da je glasilo pestro in vedno zanimivo za branje.
Tokratno prednovoletno številko so najprej prelistali tisti naši člani, ki so se zbrali na prednovoletnem srečanju, obiskovalci spletne strani pa jo tudi že lahko pogledate. Prav gotovo boste našli kaj zanimivega branja ali pa si ogledali različne fotografije.
Urednica Mirjam Kanalec v svoji kolumni med drugim razmišlja kako zainteresirati in spodbuditi člane, da bi aktivnejše sodelovali v različnih naših dejavnostih. Trudimo se, iščemo nove, zanimivejše ideje, organiziramo prevoz, pa je udeležba še vedno pod pričakovanji. Zato je na koncu svojega razmišljanja tudi zapisala: »Želja za danes in želja za jutri je ena sama – bodimo v oporo drug drugemu, predvsem takrat, ko smo sami in potrebujemo drug drugega!«
In kaj vse je zanimivo v tokratni številki, ki je natisnjena na 92-tih straneh? Časoplov z opisom preteklih dogodkov, intervju z Rokom Bratovžem in dr. Alešem Bučarjem, glede na politiko Zavoda za zaposlovanje nas zapuščata Vesna in Veronika, Srečanje s predstavniki občin, Lupa, Ovirantlon, Dan brez avtomobila, Ljubljana s srebrnim priznanjem, Dolgotrajna oskrba, Dnevni centri starejših, Osebna asistenca, Prostovoljstvo, Delavnica o zaposlovanju, Predavanje o preležaninah, Vse o masaži, Srečanje v Občini Komenda,Tabor s tujimi prostovoljci, Izdelovanje adventnih venčkov, Različnost je zakon, Robotski invalidski voziček … V nadaljevanju pa je veliko prispevkov iz športnega in kulturnega področja ter zanimiv potopis. Fotografije pa včasih več povedo kot besede. Kliknite na povezavo in se prepričajte.

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
SI 92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook