DAN AKTIVNOSTI NA OSNOVNI ŠOLI DOB

Po mehkih podlagah se težko vozimoV sklopu Evropskega tedna mobilnosti in Dneva brez avtomobila so na OŠ Dob 23. septembra 2017 organizirali dan aktivnosti. Otroci so lahko poizkusili različne športne aktivnosti, si ogledali predstavo, ki so jo pripravili njihovi vrstniki, pri gasilcih so se poizkusili v gašenju, pri slepih in slabovidnih so uporabili belo palico za hojo z zavezanimi očmi, pri gluhih pa se (vsaj nekateri) prvič srečali z znakovnim jezikom, ki ga gluhi uporabljajo za komuniciranje.

Na poligonu z različnimi oviramiNaše društvo se je predstavilo z ovirami na poligonu, na katerem so se otroci poizkusili z vožnjo na invalidskem vozičku in si tako približno ustvarili sliko s kakšnimi težavami (preozka vrata, previsok prag, premalo prostora za obračanje vozička in prestrma klančina), se vsakodnevno srečujemo v urbanem okolju.Logotip agencije Prav tako pa so si lahko ogledali prilagojen avtomobil na ročno upravljanje. Poleg tega smo razdelili veliko letakov na katerih so si otroci lahko več prebrali o našem društvu in naših poškodbah. Na dnevu aktivnosti se je zbralo več kot 300 otrok in staršev.
Projekt sofinancira Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa..