ZA VEČJO VARNOST OTROK

Predstavnika našega društva na slovesnem dogodkuJavna agencija RS za varnost prometa je v sodelovanju z različnimi partnerji, državnimi organi, sveti za preventivo in drugimi, tudi v letošnjem letu ob pričetku novega šolskega pripravila preventivne aktivnosti za večjo varnost otrok na šolskih poteh.
V različnih aktivnosti so 1. septembra 2017 na prvi šolski skupaj z OŠ Koseze v Ljubljani pripravili slovesen dogodek ob sprejemu prvošolcev. Pred šolo so prvošolce in njihove starše nagovorili dr. Peter Gašperšič, minister za infrastrukturo, dr. Maja Makovec Brenčič, ministrica za izobraževanje znanost in šport, Aleš Čerin, podžupan MOL, ravnateljica šole Lorieta Pečoler ter mag. Igor Velov direktor agencije. Ob tej priložnosti so podpisali tudi medsebojni sporazum za večjo prometno varnost otrok, mladostnikov in mladih.
Dogodka sta se udeležila tudi predsednica našega društva Mirjam Kanalec in Rok Bratovž, ki vodi projekt »Različnost jr zakon.« S tem projektom opozarjamo mlade na vzroke, ki so botrovali naši invalidnosti, predvsem pa na prometne nesreče. Doslej smo obiskali že 62 osnovnih, srednjih in višjih šol. Tudi naša predstavnika sta se poškodovala v prometnih nesrečah.