NAŠI ŠAHISTI NA MEDNARODNEM TURNIRJU

Na mednarodnem šhovskem turnirju v TiteluV vojvodinskem mestecu Titel je od 21. do 23. avgusta 2017 potekal ekipni mednarodni šahovski turnir, ki se ga je letos prvič udeležila tudi ekipa našega društva. Turnir je pripravilo Društvo paraplegikov in tetraplegikov UPIK TISA, poleg ekipe organizatorjev pa so se ga udeležile tudi ekipe iz Federacije BiH (Zenica), Republike Srbske (Banja Luka) in Distrikta (Brčko), ki vsako leto tekmujejo

Nša ekipana našem mednarodnem turnirju v Ponikvah.
V naši ekipi DP Ljubljana sta nastopila Ljubiša Gajić in Jasmin Sabljaković, pridružila pa se jima je še Mateja Pučko, ker mora v ekipi tekmovati tudi ženska šahistka. Žal, v našem društvu nimamo šahistke, ki bi zastopala barve našega društva.
Naša ekipa je premagala ekipo Distrikta in ekipo Federacije BiH (7), ki je osvojila prvo mesto na turnirju. Če bi naša ekipa dobila le še eno zmago posamično, bi osvojila prvo mesto, tako pa se je žal, morala zadovoljiti s četrtim mestom (6). Naš najboljši tekmovalec je bil Ljubiša Gajić, ki je dobil vse partije. Drugo mesto je osvojila Pokrajina Vojvodina (7), tretje Republika Srbska (6), peto pa Distrikta (4).