RAZLIČNOST JE ZAKON! – PROGRAM NAŠEGA DRUŠTVA

Na OŠ Maksim GaspariTokrat smo bili 27. junija 2017 povabljeni v Občino Cerknica, oziroma v Osnovno šolo Notranjski odred Cerknica in dve njihovi podružnični enoti - enota 11. maj Grahovo in enota Maksim Gaspari Begunje. Povabili so nas, da sodelujemo pri podelitvi priznanj in medalj za športna programa Zlati sonček (za učence od 1. do 3. razreda, ter Krpan, za učence od 3. do 6. razreda). Povabilu smo se z veseljem odzvali, saj mislimo, da je šport pomemben dejavnik za zdravo oz. boljše življenje otrok.

Z našo prisotnostjo smo še malo popestrili ta pomemben dan in učencem povedali, da se tudi sami ukvarjamo z različnimi športi. Šport je namreč zelo primerna dejavnost za ponovno socializacijo ljudi s poškodbo hrbtenjače, ki se ga nekateri kasneje lotijo tudi profesionalno in zastopajo Slovenijo na mednarodnih tekmovanji in paraolimpijskih igrah. Tako je poleg Slavka, ki je 40 let igral košarko na vozičkih, Ljubiša, ki že 23 let igra namizni tenis, Roka, ki se že 13 let ukvarja z atletiko, na podelitev prišla tudi paraolimpijska rekorderka in dobitnica zlate medalje v streljanju iz Ria, Veselka Pevec. Po podelitvi priznanj in medalj so učenci lahko občudovali in v rokah držali zlato medaljo, ki jo je Veselka prinesla s seboj. Med pogovorom smo učence opozorili na vzroke, ki so povzročili našo invalidnost in preventivne ukrepe, kot so nošenje čelade na kolesu, upoštevanje CPP, plezanje po drevesih, skakanje v vodo, če niso prepričani o njeni globini,…
Na koncu smo se z lepimi željami za poletne počitnice in velikimi nasmehi na njihovih obrazil lepo poslovili.ogram sofinancira občina Cerknica in Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa.

Ljubiša Gajič - podelitev priznanjNa OŠ Maksim GaspariPredstavitev poslanstva društva

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
SI 92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook