"RAZLIČNOST JE ZAKON" NA SREDNJI LESARSKI ŠOLI

Na Srednji lesarski šoliTokrat je bila z našo predstavitvijo 6. junija 2017 na vrsti Srednja lesarska šola Ljubljana in dijaki prvega B letnika, ter njihova profesorica in šolska svetovalka. Predavanje sta uspešno izvedla tetraplegika Nino in Rok, opozorila pa sta na vzroke in posledice poškodb hrbtenjače. Ker so dijaki v letih, ko že lahko opravljajo vozniški izpit za avto, je bilo veliko govora tudi o prometni varnosti - o uporabi varnostnega pasu v avtomobilu in uporabi čelad in drugih zaščitnih sredstvih na motornih kolesih.

Ker je čas češenj, sta opozorila tudi na padce z dreves in ob prihajajočem poletju na skoke na glavo v vodo. Ker se nekaj fantov ukvarja z parkour, preskakovanje raznih ovir v urbanem okolju, skakanje in ograj na balkone, visenje iz mostov itd. (kar je bil tudi prvotni razlog za naš obisk), sta oba predavatelja, v zavedanju, da fantov ne bosta odvrnila od takega početja, opozorila na možne posledice tega vse bolj popularnega športa oz. gibanja.
Čas je hitro minil in s strani šole je prišla želja po nadaljnjem sodelovanju v prihodnjem šolskem letu. Projekt sofinancira Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa.

mt_ignoremt_ignore