»RAZLIČNOST JE ZAKON« NA OŠ TONETA ČUFARJA

Predstavitev pslansva društvaV okviru projekta »Različnost je zakon« smo 4. maja 2017 obiskali Osnovno šolo Toneta Čufarja v Ljubljani. Predstavitev so poslušali učenci in učitelji šestega in devetega A in B razreda. Društvo, paraplegijo in tetraplegijo ter vzroke in posledice naših poškodb, je s projekcijo fotografij in komentarji predstavil Rok.

Učence je opozoril tudi na skoke v vodo, ki velikokrat botrujejo našim nesrečam, saj prihaja poletni čas, ko smo veliko na bazenih in na morju. Na igrišču pa so se učenci praktično srečali z arhitekturnimi ovirami, ko so se z invalidskimi vozički na poligonu zapeljali po različno strmih klančinah. Spremljal jih je Nino. Z našim igralcem Davorjem pa so se v telovadnici preizkusili tudi v igranju namiznega tenisa. Po uspešnem zaključku, smo se dogovorili še za naslednji obisk, ki bo verjetno potekal v prihodnjem šolskem letu. Projekt sofinancira Javna agencija republike Slovenije za varnost.

Arhitekturne ovireNino z učenciUčenci so se pomerili v namiznem tenisu