RAZLIČNOST JE ZAKON NA OŠ STARI TRG PRI LOŽU

Društvo sta predstavila Rok in NinoOsnovno šolo heroja Janeza Hribarja v Starem trgu pri Ložu smo obiskali 11. aprila 2017. Predstavili smo se učencem interesnih dejavnosti, krožku Prostovoljstvo, ki ga obiskuje 18 učencev in krožku Zdravošolci, katerega se udeležuje 12 učencev. Nino in Rok sta učencem in njihovim učiteljicam v dveh šolskih urah predstavila poškodbe hrbtenjače,

Učenci OŠ heroja Janeza Hribarjakaj je to tetraplegija in paraplegija, najpogostejše vzroke za nastanek teh poškodb, ter posledice, ki tej poškodbi sledijo.
Ker se življenje po poškodbi ne konča, sta učencem povedala s čim vse se naši člani ukvarjajo, vzporedno pa sta predstavila še delovanje društva. Po končanem predavanju sta odgovorila še na vrsto vprašanj učencev in učiteljic. Po uspešnem zaključku, so se dogovorili še za naslednji obisk, ki bo verjetno potekal v prihodnjem šolskem letu.