POŠTNA ZNAMKA ZA NAŠO ŠAMPIONKO

Veselka Pevec (foto: Vid Ponikvar)Pošta Slovenije je prvič v zgodovini samostojne Slovenije izdala priložnostno znamko s podobo dobitnika zlate medalje med športniki paraolimpijci. To je še en korak do izenačitve invalidnih in neinvalidnih športnikov, za katerega se je odločila Komisija za izdajo poštnih vrednotnic. Ta izjemna čast je pripadla zlati strelki našega društva Veselki Pevec, znamka z njenim motivom pa je izšla 7. decembra 2016. S priložnostnimi znamkami je Pošta Slovenije do sedaj počastila vse zlate prejemnike olimpijskih medalj, osvojene za samostojno Slovenijo.

Poštna znamka Veselke Pevec (foto: Vid Ponikvar)Tako so bili na znamkah že Iztok Čop in Luka Špik, Rajmond Debevec, Primož Kozmus, Tina Maze, Urška Žolnir in Tina Trstenjak. Ponosni smo, da se jim je pridružila tudi naša paraolimpijka Veselka Pevec. Na znamki je Veselka s tarčo v ozadju, nominala vrednost znamke pa je 1,26 EUR. Kot vse znamke s slovenskimi zlatimi olimpijci je tudi ta izšla v mali poli z 10 znamkami. Znamko spremljata ovitek in žig prvega dne. Znamko so javnosti predstavili v Jakličevem doma na Vidmu v občini Dobrepolje, kjer imajo tudi strelišče na katerem je Pevčeva največ trenirala. Na krajši slovesnosti so zbrane nagovorili: Veselka Pevec, njena trenerka Polona Sladič, Damijan Lazar, predsednik ZŠIS-POK in gostitelj župan Janez Pavlin.
Motiv za znamko je prispeval Vid Ponikvar, uradni fotograf slovenske paraolimpijske odprave v Riu de Janeiru.