ROJSTNI DAN NAŠEGA DRUŠTVA

Ustanovitev društvaNaše društvo ima 5. decembra rojstni dan. Kot prvo in največje društvo bodoče Zveze paraplegikov Slovenije je bilo ustanovljeno v Ljubljani 5. decembra 1978 na občnem zboru. V letu 1979 so bila ustanovljena še druga društva, 21. novembra 1979 pa Zveza paraplegikov Slovenije. Za prvega predsednika je bil izvoljen Dušan Ambrož, po dobrih dveh letih ga je zamenjal Ivan Pibernik, ki je na krmilu društva ostal skoraj dve desetletji. Tretji predsednik Dane Kastelic je društvo vodil štiri leta in ga postavil na nove temelje. Pod njegovim vodstvom smo kupili delovno bivalne prostore izdelane do tretje gradbene faze, kupili novo sodobno kombi vozilo, zaposlili strokovno sodelavko in voznika. Po odhodu Kastelica smo v zgodovini vseh društev dobili prvo predsednico. Mirjam Kanalec, je zagnano nadaljevala delo predhodnika, vse cilje pa usmerila k dograditvi prostorov. Toda društvo je vodila le eno leto. Peti predsednik društva je postal Gregor Gračner, ki je društvo uspešno vodil do letošnjega zbora članov, ko je krmilo društva ponovno prevzela Mirjam Kanalec.
Za Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine lahko trdimo, da je med najuspešnejšimi društvi Zveze. Društvo ima trenutno 308 članov deluje pa na področju 38-tih občin.