»RAZLIČNOST JE ZAKON« TUDI NA OŠ TRZIN

Na OŠ TrzinFOTOGRAFIJE - V letošnjem šolskem letu smo se s projektom »Različnost je zakon« samo v dveh mesecih predstavili kar osemkrat.
Veliko učencev na osnovnih šolah je prisluhnilo programu preventive in ozaveščanja s katerim smo jih opozarjali na različne vzroke, ki so botrovali naši invalidnosti in na hude posledice, ki jih pusti poškodba hrbtenjače.

Srečanje z arhitekturnimi oviramiHkrati smo jim predstavili tudi poslanstvo našega društva in svetlejšo plat življenja paraplegikov in tetraplegikov.
Na Osnovni šoli Trzin smo bili 18. novembra 2016, našo predstavitev pa so poslušali učenci in učitelji šestega a in b razreda. Društvo, paraplegijo in tetraplegijo ter vzroke in posledice naših poškodb, sta s projekcijo fotografij in komentarji predstavila Rok in Slavko. Za učence sta bili zelo zanimivi tudi njuni življenjski zgodbi.
V telovadnici pa so se učenci praktično srečali z arhitekturnimi ovirami, ko so se z invalidskimi vozički na poligonu zapeljali po različno strmih klančinah in skozi ozek prehod. Spremljal jih je Nino. Z našima igralcema Ljubišo in Davorjem pa so se preizkusili tudi v igranju namiznega tenisa. OŠ Trzin bomo še obiskali, v kratkem pa tudi druge šole.