OBISKALI SMO OŠ ŠMARJE SAP

Na OŠ Šmarje SapS projektom »Različnost je zakon« smo se 16. novembra 2016 predstavili na OŠ Šmarje - Sap. To je podružnična šola Louisa Adamiča iz Grosuplja.
V avli šole je predstavitvi društva, našim zgodbam in vzrokom naše invalidnosti prisluhnilo kar 132 učencev od četrtega do devetega razreda.

S projekcijo fotografij in izčrpnimi komentarji so jih predstavili: Bojan, Slavko in Rok. Učenci in njihovi učitelji so spoznali veliko razliko med paraplegijo in tetraplegijo ter hude posledice, ki jih pusti poškodba hrbtenjače.
Ker imajo na šoli velik in visok balkon, smo na predlog ravnatelja učence opozorili tudi na posledice, ki bi jih povzročil morebitni padec težke šolske nekomu na glavo. Prav lahko bi prišlo do podobno težke tetraplegije kot jo povzroči skok na glavo v plitvo vodo.
V avli šole imajo tudi mize za namizni tenis kjer se učenci sproščajo med odmori. In ker so med predavanjem izvedeli, da je naš paraolimpijec in njihov bližnji sosed Bojan odličen igralec, so ga izzvali na dvoboj. Ob tem so praktično spoznali kako izvrstni so igralci namiznega tenisa, pa čeprav ga igrajo na invalidskem vozičku.
Dodamo naj, da je Občina Grosuplje ta program sofinancirala z javnim razpisom.
smarje sap 1Rok, Slavko in BojanBojan LukežičV avli šole