REKORD PROJEKTA "RAZLIČNOST JE ZAKON"

Program je sofinacirala Občina Ivančna GoricaFOTOGRAFIJE - S programom preventive in ozaveščanja se je naše društvo v petih dneh štirikrat predstavilo na osnovnih šolah kar je vsekakor svojevrsten rekord. Sodelovali smo s projektom »Alkoholne ključavnice", ki ga vodi dr. Majda Zorec Karlovšek, na predavanjih in vajah pa nam je prisluhnilo 238 učencev osmih in devetih razredov.

Na OŠ Višnja GoraOsnovno šolo smo Stična smo obiskali dvakrat – 8. in 9. novembra, podružnično šolo v Višnji Gori 7. novembra, v Zagradcu pa 11. novembra v okviru naravoslovnega dne.
Na vseh šolah smo učencem in njihovim učiteljem predstavili skoraj enak program.
Na Alkoholnih delavnicah so s posebnimi očali dobili občutek opitosti, predavateljica pa jih je seznanila tudi s posledicami uživanja alkohola in drog.
V našem projektu »Različnost je zakon,« pa so se učenci seznanili s poškodbo hrbtenjače, razlikovanjem paraplegije in tetraplegije, vzroki in posledicami naše poškodbe, z delovanjem društva, ter prisluhnili zgodbam, ki so naše življenje obrnile na glavo. Povedali so jim jih: Slavko, Bojan, Nino, Jože in Rok. Program preventive in ozaveščanja je z razpisom sofinancirala Občina Ivančna Gorica.