OBISKALI SMO OŠ RODICA

Srečanje z ovirami na poligonuFOTOGRAFIJE - Tokrat smo 14. oktobra 2016 obiskali Osnovno šolo Rodica in se s projektom »Različnost je zakon« predstavili učencem šestih razredov.

Predstavitev poslanstva društvaS programom osveščanja in preventive smo v treh šolskih urah približno 60 učencem in nekaj učiteljem predstavili kdo paraplegiki in tetraplegiki sploh smo, kako je prišlo do naših poškodb, kaj vse počnemo danes in kaj učenci lahko sami naredijo, da se kaj podobnega ne bi zgodilo tudi njim. Skozi predavanje smo jim predstavili tudi poslanstvo društva, pri izkustevnih delavnicah pa so se lahko sami preizkusili v košarki na vozičkih, namiznem tenisu in se na invalidskih vozičkih srečali z ovirami na poligonu.
Odziv učencev in učiteljev je bil zelo dober, ravnateljica Milena Vidovič pa se nam je zahvalila z lepim nagovorom in darilom.
Z velikim zadovoljstvom smo ponovno opravili odlično in pomembno delo ter se dogovorili o nadaljnjem sodelovanju.