RAZLIČNOST JE ZAKON V VRTCU VODMAT

Rok in Nino ob predstavitviFOTOGRAFIJE - Prvo gostovanje programa preventive in osveščanja v šolskem letu 2016-2017 je bilo 23. septembra 2016 v vrtcu Vodmat.

Malčki so se z vozičkom tidi malo popeljaliNajstarejšim varovancem vrtca sta Nino in Rok predstavila svoji zgodbi in jih opozorila na kaj vse morajo biti pozorni, da se jim ne bi zgodila podobna nesreča. Še posebej taka z najhujšim posledicami. Mali navihanci so skozi zgodbo in različne slike spoznali vse pasti, ki prežijo na njih na cestah, raznih kopališčih, drevesih, smučiščih ... Poskusili so se tudi v vožnji z invalidskimi vozički in tako dobili prvi vtis življenja, ki ga živijo ljudje s poškodbo hrbtenjače. Hkrati so spoznali, da tudi sami lahko nekaj storijo, da do takih poškodb nebi prišlo. In to je tudi najbolj pomembno.