47. HROVATINOV MEMORIAL Z MEDNARODNO UDELEŽBO

47. Hrovatinov memorialFOTOGRAFIJE - REZULTATI - Na atletskem stadionu pri Osnovni šoli 1 v Murski Soboti je 10. septembra 2016 potekalo že 47. spominsko tekmovanje prof. Bojana Hrovatina. Največje atletsko tekmovanje je v organizaciji Zveze paraplegikov in Zveze za šport invalidov-POK Slovenije odlično pripravilo Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije.

Janja Rak - srebrna medalja v trobojuV spomin na pionirja invalidskega športa v Sloveniji je v zelo dobrih vremenskih pogojih nastopilo skoraj 80 atletinj in atletov iz vseh devetih pokrajinskih društev ZPS, pridružili pa so se jim tudi atleti iz Hrvaške, Srbije, BiH in Črne Gore, ki so se skupaj z ekipo Slovenije pomeril v ekipnem četveroboju. Za pokal ZPS so tekmovali tudi ročni kolesarji. Nastopilo je tudi 19 atletinj in atletov iz našega društva. Osvojili so devet medalj.
Po Zdravljici, ki sta jo ob spremljavi Valerije Šömen na klaviaturah zapela člana društva Benjamin Krč in Dušan Slana, so športnike nagovorili: župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek, predsednik Zveze Dane Kastelic, predsednik DPPP Stanko Novak in pomočnica ravnateljice OŠ1Murska Sobota Suzana Tivador. Zaželeli so jim dobre rezultate in s tem odprli tekmovanje.
Naše atletinje z medaljamiNajprej so se atleti na šestih tekmovališčih (v skupinah F51-F56) pomerili v metu diska in kopja ter suvanju krogle, težje gibalno ovirani tetraplegiki pa v metu kija. Večina tekmovalcev pri je metih uporabljala posebne stole, ki so jim omogočali boljše tekmovalne pogoje in s tem boljše rezultate. Tekmovalci so polega poskusnega imeli na voljo še šest metov, za vpis v tekmovalni karton pa je štel le najboljši rezultat. Starejši atleti so tekmovali v skupini Veterani
Sledilo je tekmovanje v hitrostnih vožnjah v skupinah T51 – T54. Ženske in moški so se najprej pomerili v troboju – vožnja na 100, 200 in 400 metrov. Seveda so najboljše rezultate dosegli tisti atleti, ki so tekmovalni na specialnih vozičkih.
V nadaljevanju tekmovanja so ženske in moški s standardnimi vozički na 100 metrov nastopili v memorialni vožnji prof. Bojana Hrovatina, moški pa s specialnimi vozički v vožnji na 800 metrov v spomin na novinarja in našega velikega prijatelja Henrika Übeleisa, ki je redno spremljal naše športne nastope.
Ob zaključku tekmovanja sta se za pokal Zveze paraplegikov Slovenije na 1.400 m metrov dolgi progi preskusila samo dva ročna kolesarja. Zmagovalni pokal je s časom 5.37,20 osvojil Gašper Černilec (DP-KR), pokal za drugo mesto pa veteranka Draga Lapornik (DP-LJ) (6.03,00).
Ekipa našega društvaV štiričlanskem ekipnem mednarodnem ekipnem tekmovanju v četveroboju (disk, krogla, kopje, memorialna vožnja je prvo mesto osvojila ekipa Črne Gore (7,135,14) drugo ekipa Slovenije (6.849.91), tretje pa ekipa BiH (5.832,08). Srbijo in Hrvaško je zastopal le po en tekmovalec. Za pravilen potek tekmovanja so skrbeli sodniki prostovoljci iz Murske Sobote, za vnos številnih rezultatov Marina Hudej, za izračun pa vodja tekmovanja Janez Hudej.
Ob razglasitvi rezultatov je športnike nagovoril tudi predstavnik soorganizatorja Zveze za šport invalidov Slovenije Ljubo Miličevič, nato pa s predsednikom ZPS Danetom Kastelicem in tremi športniki, ki so nastopili na prvem Hrovatinovem memorialu – Edom Cerkvenikom, Zlatkom Bernaškom in Jožetom Globokarjem podelil medalje in pokale.
Organizatorji se za podporo zahvaljujejo Mestni občini in OŠ 1 Murska Sobota ter pokroviteljem Soča oprema, Krka, Lidl in Triglav. Z medicinsko tehničnimi pripomočki pa se je predstavil tudi RTS Medical.

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
SI 92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook