ZDRAVLJICA V RIO DE JANEIRU

Paraolimpijska prvakinja Veselka PevecPo zaslugi naša strelke Veselke Pevec je tudi na paraolimpijskih igrah v Rio de Janeiru zadonela Zdravljica. Veselka je po Pavli Sitar in Mateji Pintar tretja Slovenka, ki je na največjem svetovnem tekmovanju postala paraolimpijska prvakinja. Njen uspeh je s srebrno medaljo v mešani skupini SH2 v streljanju z zračno puško stoje dopolnil Franček Gorazd Tiršek, ki je s tem ponovil uspeh iz iger pred štirimi leti V Londonu.
Naša strelca sta bila že v kvalifikacijah zelo visoko, Pevčeva je dosegla 634,9 kroga in postavila nov paraolimpijski rekord, le 0,4 kroga pa je za njo kot drugi zaostal Tiršek (634,5). V finalu, kjer se po novih pravilih osmerica meri na izpadanje, pa sta Slovenca poskrbela za pravo dramo. O zmagi je odločil zadnji strel, po katerem je Pevčeva za skupno 0,2 kroga premagala Tirška (211,0 – 210,9).
Veselka Pevec je na najpomembnejšem tekmovanju po komaj treh letih trdega dela zablestela kot meteor na strelskem nebu. Za njo bi lahko rekli: »Prišla, videla, zmagala.« Do sedaj se še ni zgodilo, da bi na paraolimpijskih igrah doživeli dvojno slovensko zmago. Zato imata tudi vse zasluge trenerka Polona Sladič in njen pomočnik Aleš Kosmač