NA KOPANJE V PACUG

Prijetna osvežitev v bazenu z morsko vodoČlani našega društva lahko v poletnih mesecih že kar nekaj let koristijo »usluge« kopalnega kombija, ki ob lepem vremenu ob četrtkih vozi članice in člane na kopanje v Pacug. In tudi v letošnji kopalni sezoni ni nič drugače. Če se zberejo najmanj štirje člani društva sta kombi in voznik asistent že nared za kopalno avanturo proti obali. Pridružijo se lahko tudi svojci ali prijatelji članov. Vsak kopalec prispeva manjši znesek, da poravnamo stroške goriva.
V primeru, da se iz zasavskega ali kočevskega konca za kopanje prijavi več članov, gre kombi najprej po njih, sicer pa na pot krene izpred društvenih prostorov. Nekaj po deseti uri so kopalci že na cilju. V Domu paraplegikov lahko popijejo kavico ali kaj osvežilnega, cel dan pa jim je na voljo velik bazen z morsko vodo, kjer se lahko po mili volji kopajo in sončijo. Za varnost skrbi kopališki mojster. Seveda ob prihodu lahko v domu naročijo tudi kosilo.
Pozno popoldne se odpravijo proti domu, vmes si pa lahko privoščijo še sladoled v Portorožu ali Izoli. Časa za uživanje, druženje in izmenjavo izkušenj imajo torej dovolj.