RAZLIČNOST JE ZAKON NA OŠ NOTRANJSKI ODRED

Kako se igra košarka na vozičkihŽeljko je predstavil slikanje z ustiFOTOGRAFIJE - Tokrat smo se s projektom »Različnost je zakon« 4. junija 2016 predstavili učencem OŠ Notranjski odred v Cerknici. V dogovoru z učiteljem športne vzgoje Boštjanom Gorjupom, smo se jim pridružili na njihovi prireditvi »Veter v laseh,« kjer so spoznavali različne športe, reševalce, tabornike in poklice kot so gasilci. Predstavili so se jim tudi starejši iz njihovega doma starejših občanov, ter mi paraplegiki in tetraplegiki iz našega društva. Pokazali smo jim kako se igra košarka na vozičkih in namizni tenis, ter slikanje z usti. Hkrati smo jih osveščali o vzrokih, ki so botrovali našim poškodbam. Na prireditvi je sodelovalo približno 400 otrok ter 70 učiteljev in drugih zunanjih izvajalcev. Na koncu nas je pozdravil tudi župan Marko Rupar, z ravnateljico Bernardo Dolničar ter Boštjanom pa smo se dogovorili tudi za prihodnje sodelovanje.