ZAČELA SE JE ORGANIZIRANA ŠPORTNA VADBA

Rekreacija na URI - SOČABrez organizirane športne vadbe ne moremo na tekmovanjih pričakovati dobrih rezultatov. Zato športniki našega društva v jesenskih, zimskih in spomladanskih mesecih organizirano trenirajo.
Košarkarji trenirajo dvakrat po dve uri tedensko v dvoranah OŠ Dol in OŠ Dragomelj, kegljači imajo enkrat tedensko triurni trening na kegljišču na Malenškovi.

Najboljša strelka med paraplegiki in tetraplegikiV tem športnem objektu trenirajo tudi igralci namiznega tenisa, nekateri strelci in igralci boccie. Naša najboljša strelka, ki se pripravlja za nastop na paraolimpijskih igrah v Riu trenira na strelišču na Vidmu. Atleti trenirajo glede na vremenske pogoje na atletskem stadionu ŽAK, igralci curlinga imajo dve uri tedensko trening v Ledeni dvorani v Zalogu, igralci biljarda pa v FIT-FIT centru v Domžalah. Ribiške izkušnje lahko nabirajo tudi naši ribiči. Za njih imamo na društvu lovne karte nekaterih ribiških družin.
Na začetku oktobra pa so se športnikom s tedensko rekreacijo v URI SOČA pridružili tudi naši težje gibalno ovirani in starejši člani. Na rekreacijo jih vozita društvena kombija. V bazenu URI SOČA se enkrat tedensko rekreirajo tudi plavalci.
Za šport in rekreacijo v društvu dobro skrbimo. Šport in rekreacija naj bi bila sestavni del življenja vsakega paraplegika in tetraplegika. Tisti, ki se ukvarjajo s športom živijo boljše in kvalitetnejše življenje.

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
SI 92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook