ZA ZAČETEK EKIPI DP LJUBLJANA MERCATOR DVE ZMAGI

Uspešen začetek naše ekipe (v belih dresih)V športni dvorani v Šoštanju se je 18. oktobra začelo tekmovanje v košarkarski ligi ZPS – SOČA OPREMA. V letošnji sezoni prvič tekmuje šest ekip, pet iz pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije, ena pa iz Avstrije. Prvo tekmovanje je v organizaciji ZPS pripravilo DP jugozahodne Štajerske.

Organizatorji so prvo tekmo z ekipo DP Maribor Palfinger Marine z visoko razliko (27:59) izgubili, drugo z ekipo DP Kranj pa dobili (58:46).
Ekipa DP Ljubljana Mercator je slavila v obeh nastopih. Najprej je premagala Novomeščane (52:40), nato pa še Kranjčane (51:40). Avstrijci so premagali Mariborčane (78:40).
V ligi tekmuje šest ekipPo prvem krogu vodi naša ekipa DP Ljubljana Mercator, druga je ekipa DP Maribor Palfinger Marine, tretja ekipa DP Celje Thermana, četrta ekipa RSV Kärnten, peta DP Kranj, šesta pa ekipa DP Novo mesto. Najboljši strelci: Robert Holdrnig - RSV Kärnten (39), Gregor Gračner - DP Ljubljana Mercator-36 in Janez Učakar - DP Gorenjske (25)
Tekme drugega kola bodo 22. novembra v Novem mestu pripravili Dolenjci.