V DOBRODELNI AKCIJI ZBIRAMO DENAR ZA NOV KOMBI

Zbiramo sredstva za nov kombiDruštvo paraplegikov ljubljanske pokrajine za prevoz svojih članic in članov potrebuje novo prilagojeno kombinirano vozilo. Od prevoza s kombiji je v veliki meri odvisno izvajanje posebnih socialnih programov društva, največ prevozov pa koristijo osebe, ki zaradi težke gibalne oviranosti skoraj nimajo drugih možnosti. Naša invalidnost je posledica poškodb, okvar ali bolezni hrbtenjače.

Dotrajan kombi
S prevozi omogočamo uporabnikom prevoz k zdravniku, na obnovitveno rehabilitacijo, do matičnih enot, na različne prireditve itd. Našemu starejšemu kombiju teče že osmo leto, z njim pa smo prevozili več kot 270.000 km. Tudi stroški vzdrževanja so pri teh kilometrih vsako leto večji. Za varno vozilo s predelavo (klančina, zaradi transferja ločeni sedeži, pripenjalci za učvrstitev vozička) potrebujemo okrog 37.000 evrov.

Dobrodelni koncert
Da bi do kombija hitreje prišli, bomo 31.1. od 20. ure naprej v Centru urbane kulture Kino Šiška organizirali dobrodelni koncert »Za kombi.« Na pomoč so nam priskočili priznani slovenski glasbeniki Hell Cats, Balot, White stain, Prismojeni profesorji bluesa, C4, The Lucky cupids, Moj boogie band, Lene kosti, Bütli, Carina, Sausages in Šukar. Honorarju so se odpovedali, s pomočjo vstopnine (na Eventimu so vstopnice na voljo po 9, na dan prireditve pa po 13 evrov) pa želimo hitreje do kombija.

Pošlji SMS
Sredstva za kombi pa zbiramo tudi s pomočjo SMS sporočil. Da bi darovali 1 evro, pošljite SMS s ključno besedo - kombi na 1919. Številka velja za vse operaterje mobilne telefonije v Sloveniji.

Kaj so povedali nastopajoči pred koncertom?
Čile, Sausages
:
»Z veseljem smo se odzvali Društvu , da se malce poveselijo in jim omogočimo lepše in lažje življenje. Odpiramo ta fantastičen večer in komaj čakamo, da se ta koncert zgodi!«
Jani, Lene Kosti:
»Tu špilamo, da paraplegikom pomagamo do kombija, in da jim polepšamo ta večer v Kinu Šiška!«
Boris, Bütli in Baloti:
»Z Balotom redno igramo na občnih zborih Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine, zato smo se tudi zdaj z veseljem odzvali, da pomagamo zbrati nekaj denarja za kombi. Če ne bo dovolj za kombi, pa naj bo vsaj za bencin! Veselimo se, verjamemo, da bo dober žur. Upam, da se zbere čim več ljudi!«
Jure,
»Vedno smo pripravljeni pomagati pri takih dobrodelnih in plemenitih projektih, kar zbiranje sredstev za kombi Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine zagotovo je!«
Matevž, Lucky Cupids:
»Upam, da zberemo čim več, da se kupi ta kombi. Z veseljem prihajamo na pomoč!«
Nenad, Šukar:
»Radi se odzovemo na take dogodke. Da tudi mi skušamo po svojih močeh prispevati k nabavi tega kombija! Se vidimo v Kinu Šiška!«
Andrej, Moj boogie band:
»Mi ne igramo za denar, ampak za dobro voljo, če je pa to plemenit namen, pa še toliko raje.«
Billy, C4:
»Pridite v čim večjem številu v Kino Šiška, da bo žur čim večji in da zberemo čim več denarja za kombi!«
Marin, Carina:
»Z veseljem pridemo na ta koncert, kamor so nas povabili invalidi. Veseli smo, ker lahko igramo na taki prireditvi.«

Nasvidenje v Kinu Šiška 31.1.!

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
SI 92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook