ADELA IN FEHRO SAMOSTOJNEJŠA

Člana našega društva - Adela Kroflič iz Marna in Fehro Halilović iz Šavne peči pri Hrastniku sta po dobrodelni akciji, ki jo je naše društvo pripravilo z Občino Hrastnik, postala veliko bolj samostojna in manj odvisna od tuje pomoči.
Urejena okolica Fehrovega domaFehro si je pri padcu poškodoval hrbtenjačo in postal tetraplegik. Po vrnitvi iz medicinske rehabilitacije je doma naletel na neurejeno okolje z različnimi arhitekturnimi ovirami. S pomočjo Občine Hrastnik je zdaj okolica Fehrovega doma urejena za gibanje z vozičkom.
Klančina Adeli omogoča večjo samostojnostAdela je zaradi bolezni hrbtenjače pristala na invalidskem vozičku in zaradi številnih stopnic že nekaj let ni zapustila svojih bivalnih prostorov stanovanjske hiše. Občina Hrastnik je na našo pobudo izvedla ter financirala dolgo klančino od vhodnih vrat stanovanjske hiše pa vse do ceste. Za boljšo varnost je klančina opremljena z varnostno ograjo.
Stisk roke ob uspeli akcijiObe sanaciji so uporabnikoma v uporabo slovesno izročili: župan Občine Hrastnik Miran Jerič, predsednik Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine Gregor Gračner in društveni socialni poverjenik Marjan Zupanec. To je tako za Adelo kot Fehra prijetno predpraznično darilo in pa posluh občine, ki poskrbi za svoje nemočne občane. Dodamo pa naj, da je znesek 1.020 €, ki je bil zbran za adaptacijo Fehrove okolice, župan poklonil našemu društvu kot prispevek pri odkupu skladiščnih prostorov.