NA VRHU LESTVICE KOŠARKARSKA EKIPA NAŠEGA DRUŠTVA

Naša ekipa je prva na lestviciŠest košarkarskih ekip, ki tekmujejo v ligi ZPS – SOČA OPREMA, je tretji krog lige odigralo 13. decembra 2015 v Športni dvorani Ribnica. Eno od tekem si je ogledal tudi župan Občine Ribnica Jože Levstek.
V otvoritveni tekmi tretjega kroga sta se pod koše zapeljali: novinka v letošnji sezoni lige RSV Kärnten in ekipa našega društva DP Ljubljana Mercator.

Tekma med Dolenjci in GorenjciDomačini so vso tekmo vodili, nato pa je prišlo do dramatične končnice. Avstrijci so tik pred koncem izenačili, Ljubljančan Aljoša Škaper pa je imel dva prosta meta. Enega je zadel in odločil tekmo z rezultatom 62:61. S tem pa ljubljanski ekipi priboril tudi prvo mesto na lestvici v letošnjem delu sezone.
Druga tekma je zmago prinesla ekipi DP Novo mesto, ki jo DP Kranj suvereno ugnala z rezultatom 54:40.
V naslednji tekmi sta se pomerili ekipi DP Maribor Palfinger Marine in DP Ljubljana Mercator. Boljša je bila naša ekipa, ki je zmago zabeležila z rezultatom 61:52.
Na četrti tekmi tretjega kola sta se udarili RSV Kärnten in DP Kranj. Favorizirani Avstrijci so zmagali z rezultatom 73:37.
Zadnja tekma se je končala z rezultatom 44:50. Ekipi DP Novo mesto in DP Celje Thermana sta se izmenjavali v vodstvu, toda na koncu so slavili Celjani.Tekme so vodili sodniki: domačin Mitja Dečman,Nedžad Budimlić in MarkoHladnik (dosodili so eno tehnično napako), spremljal pa jih je tehnični delegat Milan Lukan. Za manjše servisiranje je poskrbel serviser Soča opreme d.o.o.
Najboljši strelci po treh kolih: prvi RobertHoldring – 122 (RSV Kärnten), drugi MersadMehmedović – 97 (RSV Kärnten), tretji JanezUčakar – 96 (DP Kranj).
Po treh kolih je na vrhu lestvice ekipa DP Ljubljana Mercator, druga je RSV Kärnten, tretja DP Kranj, četrta DP Celje Thermana, peta DP Novo mesto, šesta pa DP Maribor Palfinger Marine.
Četrto kolo bodo ekipe v izvedbi DP Kranj odigrale 17. januarja 2016.