TEHNIČNI DAN – DRUŽIM SE Z DRUGAČNIMI

Predstavitev poslanstva društvaFOTOGRAFIJE - Težko je voditi žogo in zadeti košNa OŠ Kašelj pri Ljubljani je 17. novembra potekal Tehnični dan – družim se z drugačnimi. Predstavniki društva smo učencem dveh sedmih razredov ta dan obogatili s predstavitvijo našega projekta »Različnost je zakon« v katerem so učenci in učitelji spoznali celostno dejavnost in poslanstvo društva.

Na skupni predstavitvi smo s projekcijo fotografij učence opozorili na vse vzroke, ki so botrovali naši invalidnosti, še posebej pa na prometne nesreče, ki predstavljajo kar tretjino poškodb hrbtenjače. Ob predstavitvi so učenci postavili številna vprašanja in seveda dobili odgovore iz prve roke.
Namizni tenis na vozičkuV nadaljevanju so na prvi delavnici spoznali našega člana Silva Mehleta, ki svoja dela ustvarja s čopičem v ustih in je pridruženi član Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami. S tem načinom slikanja so se tudi sami poskusili in za začetek so nastale kar dobre slike.

Na drugi delavnici so praktično spoznali različne arhitekturne ovire s katerimi se paraplegiki in tetraplegiki še vedno vsakodnevno srečujemo. Z vozički so se vozili po klančini, z dvigalom in med ovirami. Z našimi športniki so se pomerili v košarki in namiznem tenisu. Spoznali so, da je z vozičkom težko voditi žogo in zadeti koš, težko pa je bilo osvojiti tudi točko v namiznem tenisu.
Upamo, da smo s predstavitvijo dosegli svoj namen in da bodo učenci v mladostni razigranosti nekoliko bolj previdni.

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
SI 92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook