ZGODOVINSKA ZMAGA SLOVENSKE CURLING REPREZENTANCE

Slovenska reprezentancaV norveškem Lillehamerju so od 1. do 6. novembra 2014 potekale kvalifikacije za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v curlingu. Na kvalifikacijah se je med dvanajstimi moštvi za uvrstitev pod vodstvom trenerja Gregorja Vrbinca potegovala tudi slovenska ekipa. Našo mlado ekipo so sestavljali: Mojca Burger, Živa Hribar, Milan Zlobko, Žiga Bajde in Robert Žerovnik (vsi so člani našega društva).

Slovenska reprezentanca se prvič udeležuje takega tekmovanja in je novinka med izkušenimi tujimi moštvi. Konkurenca je bila močna, na svetovno prvenstvo pa sta se uvrstili le prvi dve moštvi.
Slovenija je v Lillehamerju zabeležila zgodovinsko zmago. V četrti tekmi je z rezultatom 11:4 premagala Bolgarijo. Prvo tekmo je 2. novembra odigrala z Nemčijo in jo izgubila z rezultatom 1:13. Naslednji dan je izgubila tudi drugo in tretjo tekmo. Najprej z Italijo (4:12), nato pa še s Švico (1:14). 5. novembra so se naši pomerili z Norvežani in tekmo izgubili z rezultatom 4:6. Proti Norvežanom – zmagovalcem skupine so celo vodili. Prikazali so res vrhunsko igro. Ponovno se je pokazalo, da imajo naši igralci zaradi slabih pogojev premalo treningov na pravem ledu.