ZADRŽANI NA SREDNJI VZGOJITELJSKI ŠOLI V LJUBLJANI

Predstavitev poslanstva društvaIgranje Namizniega tenisa na invalidskem vozičkuS projektom »Različnost je zakon« smo se 18. junija ponovno predstavili sedmim razredom drugega letnika na Srednji vzgojiteljski šoli in gimnaziji v Ljubljani. Tokrat smo jim pripravili pet delavnic; poslanstvo društva so s projekcijo fotografij predstavili Mirjam, Mojca in Nino. Dijake so opozorili na številne vzroke, ki so botrovali naši invalidnosti oz. poškodbi hrbtenjače. To so prometne nesreče, razni padci in druge nesreče. Pred poletjem pa so jih še posebej opozorili na skoke v vodo pri katerih si kopalci poškodujejo hrbtenjačo v vratnem delu in postanejo najtežje gibalno ovirani tetraplegiki.
Barbara in Ljubiša sta predstavila igranje namiznega tenisa na vozičku, Barbara Šamperl in Klemen Pirman pa ples na invalidskem vozičku. Veliko občudovanja je na slikarski delavnici vzbudil Željko s predstavitvijo slikanja z usti, dijaki pa so se soočili tudi s premagovanjem arhitekturnih ovir. Vendar pa smo tokrat pri dijakih čutili nekakšno zadržanost. Niso veliko spraševali, pa tudi na invalidski voziček se je usedlo le Željo Vertelj svoja dela ustvarja s čopičem v ustihnekaj.