ZAČELA SO SE TEKMOVANJA V LIGI ZPS - SOČA OPREMA

Naše društvo - organizator prvega kolaFOTOGRAFIJE - Naše Društvo je 26. oktobra 2014 v športni dvorani v Ribnici pripravilo prvi krog ligaškega tekmovanja v košarki na invalidskih vozičkih. V sezoni 2014-2015 bo pod pokroviteljstvom SOČE OPREMA tekmovalo pet ekip iz petih pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije.
V prvi tekmi sta se pomerili ekipa DP Ljubljana Mercator in ekipa DP Kranj.

To je bila tudi najbolj razburljiva tekma prvega kola. Povedli so Gorenjci in vse do zadnje četrtine suvereno vodili tekmo. Toda naši košarkaši so strnili vrste in v zadnji četrtini povedli z 35:32. Nato so zaradi petih osebnih napak dveh igralcev (v zadnjih minutah so igrali le s štirimi igralci) morali premoč prepustiti nasprotniku, ki je tekmo zaključil s tesnim rezultatom 44:43.
Eden od naših pokroviteljevOrganizatorji so že v naslednjem srečanju z ekipo DP Maribor Palfinger Marine z rezultatom 43:53 izgubili tudi drugo tekmo. S šestimi (predvsem starejšimi igralci) je tekmo res težko dobiti. Pokazala se je tudi utrujenost.
Tretja tekma je zmago prinesla ekipi DP Celje Thermana, ki je brez večjih težav z rezultatom 54:42 ugnala ekipo DP Kranj.
V četrti tekmi je slavila ekipa DP Maribor Palfinger Marine, ki je z boljšo igro prevladovala pod koši. Tekmo je dobila z rezultatom 58:46. Tekme sta sodila Mitja Dečman in Nedžad Budimlić
LESTVICA PO PRVEM KROGU
DP MARIBOR - 4