TRETJE MESTO ZA NAŠE STRELCE

V prvem krogu je bil najboljši Franc Pinter - MBS prvim krogom, ki ga je 15. novembra 2014 v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo DP Istre in Krasa so se začela tekmovanja tudi v slovenski strelski ligi. Na strelišču v Ankaranu se je v skupin SH1pomerilo 16 strelcev, v skupini SH2 pa 7. Rezultati so šteli za posamične in ekipne uvrstitve, tekmovali pa so s serijskimi puškami. Nastopili so tudi trije strelci našega društva – Robert Žerovnik (SH1) je dosegel šesto mesto - 338 krogov, Štefan Glavan (SH1) dvanajsto – 306, Jasmin Sabljakovič, ki je tekmoval v skupini SH2 pa peto – 334.

V skupini SH1 je najboljši rezultat dosegel Franci Pinter – 374 (MB), drugi je bil Srečko Petkovšek 354 (KP), tretji pa Jordan Ušaj 352 (NG).
V skupini SH2, kjer z naslonom tekmujejo nekoliko lažje gibalno ovirani tetraplegiki, so vsa prva mesta osvojili strelci DP Prekmurja in Prlekije. Največ krogov je nastreljal Slavko Dunaj – 365, drugo mesto je osvojil Franc Baum - 359, četrto pa Leon Jurkovič – 349. Z enakim številom krogov se mu je na četrtem mestu pridružil Ladislav Kepe.
V ekipnem tekmovanju, kjer rezultati štejejo za končne uvrstite ligaškega tekmovanja, je povedla ekipa DP Murska Sobota – 1073, na drugo mesto se je uvrstila ekipa DP Koper – 983, na tretje ekipa našega društva – 978, na četrto ekipa DP Novo mesto – 972, na peto DP Celje – 951, na šesto pa ekipa DP Maribor – 713 v kateri sta tekmovala le dva strelca. Tekmovanje sta vodila državni sodnik Jurij Čakardič in vodja strelišča Stane Frelih.
Drugi krog bo 29. novembra na strelišču v Jakličevem domu na Vidmu pripravilo DP Gorenjske.