ŠAHISTI PETI NA DRŽAVNEM PRVENSTVU

Peto mesto na državnem prvenstvuFOTOGRAFIJE - MDI Litija je 22. novembra v organizaciji Zveze za šport invalidov Slovenije–POK pripravilo ekipno državno prvenstvo invalidov v hitropoteznem šahu. Med štirim šahisti, ki so zastopali barve Zveze paraplegikov Slovenije so se na črno belih poljih pomeri kar trije šahisti našega društva - Edo Planinc, Adam Dmitrovič in Jasmin Sabljaković.

Šahisti ZPS so s 17.5 točk med desetimi ekipami osvojili peto mesto.
Naslov državnih prvakov je osvojila ekipa DI Maribor (32), druga je bila ekipa DI Črnomelj (22.5), tretja pa ekipa MDI Goriške (22).
Tekmovalci so po Bergerjevem sistemu odigrali devet kol, za posamično partijo pa so imeli na voljo deset minut časa. Tekmovanje je vodil arbiter Marko Jurič.